Slijtlagen / Sami

Slijtlagen zijn bij ons te verdelen in twee groepen: Bitumineuze slijtlagen / Sami en kunststof slijtlagen. Wij brengen beide typen geregeld aan op diverse locaties. 

Bitumineuze slijtlagen / Sami:

De vlakke bitumineuze ondergrond wordt door ons eerst gereinigd met hoge druk. Daarna wordt er met specialistisch materieel een bitumenemulsie aangebracht en deze wordt ingestrooid met een hoekige steenslag naar keuze waarna deze wordt aangewalst. Reeds veel meters bitumineuze slijtlaag zijn op deze manier door ons aangebracht de afgelopen jaren. Het aanbrengen van een slijtlaag zorgt ook voor een langere levensduur van het asfalt. Er zijn veel verschillende typen emulsies, door onze ervaring kunnen wij u adviseren welk type en hoeveelheid past bij het gebruik.

Op dezelfde wijze brengen wij ook waterdichte membranen aan op brugdekken. Deze membranen, ook wel Sami genoemd, worden op het brugdek gespoten in 1 of 2 lagen en ingestrooid met een steenslag. De combinatie van dit membraan met een flexigoot en bitumineuze voeg zorgt voor een waterdichte afsluiting van het betondek. Dooizouten en vocht kunnen zo de beton niet bereiken waardoor deze daar niet door zal worden aangetast.

Kunststof slijtlaag:

Een kunststof slijtlaag wordt veelal aangebracht op een betonnen of stalen ondergrond. Op plaatsen waar grip noodzakelijk is zoals bruggen of hellingbanen met een intensieve belasting heeft een kunststof slijtlaag de voorkeur boven een bitumineuze slijtlaag. Een goede kunststof slijtlaag is ook specialistenwerk waarbij de voorbereiding erg belangrijk is. Ook hier kan gekozen worden voor verschillende typen steenslagen om tot het juiste uiterlijk van de slijtlaag te komen. Wij werken met verschillende typen kunststof.


Bitumineuze slijtlaag op fietspad met rode steenslag.

Wij werken o.a. voor

BAM
van Gelder
Heijmans
Dura Vermeer
Technobeton
Boskalis
Smits Neuchatel
Maurer