Bitumineuze voegovergangen

Een voegovergang is de belangrijke schakel tussen enerzijds bruggen, viaducten en tunnels (kunstwerken) en anderzijds wegen. Door gevoeligheid voor temperatuurschommelingen hebben kunstwerken de neiging om iets te krimpen als het kouder wordt en iets uit te zetten als het warmer wordt. Asfalt is niet in staat deze beweging op te vangen waardoor het scheurt met gevaarlijke situaties als gevolg. Om dit te voorkomen zijn er voegovergangen ontwikkeld, de schakel tussen bewegende kunstwerken en stug asfalt.

Vanwege de lage kostprijs, korte inbouwtijd en het lage geluidsniveau wordt een bitumineuze voegovergang vaak toegepast in de wegenbouw.

Opbouw bitumineuze voegovergang
Een bitumineuze voeg bestaat uit een mengsel van gemodificeerde rubberbitumen en omhulde steenslag. Wij maken een waterdichte laag bitumen in de sparing van de voeg, met daarop een staalplaat. Hierna wordt de voeg in lagen opgebouwd met warme omhulde steenslag die wordt gepenetreerd met gemodificeerde bitumen. Nadat de voeg op de juiste hoogte is wordt deze afgestrooid met een fijne steenslag om zo de stroefheid te waarborgen.

R. Breure bv heeft sinds 1998 ervaring op het gebied van voegovergangen. De kennis en kunde is in huis om een project tot een goed einde te brengen. Alle werkzaamheden binnen dit traject worden door ons uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld ook het verzorgen van het gietasfalt of eventuele schijnvoegen.

Breure FPEJ
Naast de traditionele bitumineuze voegovergang heeft R. Breure bv ook een verbeterde bitumineuze voegovergang ontwikkelt: de BREURE FPEJ. Op deze pagina vindt u meer informatie en een animatievideo over deze voegovergang.

Materieel
Voor de werkzaamheden beschikken wij onder andere over bitumenketels en voegvulketels. De bitumenketel is volledig automatisch aangestuurd, de temperaturen kunnen gemakkelijk worden ingesteld. De bitumineuze voegvulling kan met een lans worden aangebracht of op moeilijk te bereiken locaties met een gietkan. Naast het aanbrengen van de bitumineuze voegvulling kan ook het zaag- en schoonmaakwerk in eigen beheer worden uitgevoerd. Wij beschikken zelf over verschillende diesel aangedreven zaagmachines en een veegzuigwagen met hogedruk reiniging om het zaagslib te verwijderen.

Neem contact met ons op om te overleggen wat wij voor u kunnen betekenen.

Wij werken o.a. voor

BAM
van Gelder
Heijmans
Dura Vermeer
Boskalis
Mobilis
Maurer