Waterdicht membraan (SAMI)

Waterdicht membraan, ook wel SAMI (Stress Absorbing Membrane Interlayer) genoemd, wordt door ons aangebracht op brugdekken om op deze manier de brug te onderhouden.

Waterdicht membraan in combinatie met voegovergangen
De combinatie van dit membraan met een flexigoot en bitumineuze voeg zorgt voor een waterdichte afsluiting van het betondek. Dooizouten en vocht kunnen zo de beton niet bereiken waardoor deze niet zal worden aangetast. De SAMI wordt in één of twee lagen op het brugdek gespoten en ingestrooid met een steenslag. Voordat dit gebeurt wordt de vlakke bitumineuze ondergrond eerst door ons gereinigd met hoge druk.

Waterdicht membraan op asfaltconstructies
Een SAMI wordt ook dikwijls toegepast om een asfaltconstructie waterdicht te maken. Met een SAMI in de tussenlaag van het asfalt kan de asfaltverharding worden gekeurd, waarna er een certificaat van vloeistofdichtheid kan worden afgegeven en het object kan worden geregistreerdbij het SIKB (Stichting Infrastructuur Kwaliteitsborging Bodembeheer). Deze inspectie kan R. Breure bv geheel verzorgen door de juiste contacten in de markt.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

Wij werken o.a. voor

BAM
van Gelder
Heijmans
Dura Vermeer
Boskalis
Mobilis
Maurer