Slijtlagen en coatings

R. Breure bv kan verschillende slijtlagen en coatings met de juiste zorg aanbrengen. Wij verzorgen uw slijtlaag op asfalt of een slijtlaag op een brugdek met de juiste zorg.

Epoxy slijtlaag
Een veel gebruikte slijtlaag is de epoxy slijtlaag.  Deze is zeer duurzaam en wordt op veel locaties toegepast. Voordat de epoxy slijtlaag wordt aangebracht kunnen wij indien gewenst eerst de oude slijtlaag verwijderen met onze midigravers voorzien van speciale rippertand. Vervolgens wordt het dek gestraald volgens de normen zodat voldoende hechting wordt verkregen. Er wordt een hechtprimer aangebracht waarna 1 of 2 lagen epoxy slurry worden aangebracht. Deze laag wordt ingestrooid met een steenslag naar keuze. Standaard gebruiken wij een Amaril vanwege de hoge slijtvastheid.

Andere slijtlagen
Naast de epoxy slijtlaag kunnen voor u ook andere slijtlagen en coatings aanbrengen op onder andere brugdekken en bestaande asfaltwegen. Zo brengen wij ook waterdichte membranen (SAMI) en waterafstotende coatings (hydrofoberen) aan op verschillende oppervlaktes.

Advies
Wij kunnen u in samenwerking met onze leveranciers adviseren over de desbetreffende slijtlaag of coating om zodoende tot een gewenst eindresultaat te komen. Wij maken gebruik van bitumineuze slijtlagen, epoxy slijtlagen en PMMA slijtlagen. De diverse slijtlagen kunnen met nagenoeg ieder instrooi materiaal worden ingestrooid om zo de benodigde stroefheid en kleur te verkrijgen.

Neem contact op voor meer informatie of bekijk reeds uitgevoerde projecten voor meer inzicht in de mogelijkheden. 

 

 

Wij werken o.a. voor

BAM
van Gelder
Heijmans
Dura Vermeer
Boskalis
Smits Neuchatel
Maurer